top of page
Fossagrim skogbefaring 1.JPG

Annonse - Teknisk Ukeblad

NATURPOSITIV KLIMAKOMPENSERING GJENNOM BEVARING AV NORSK SKOG

- Vår visjon er et bærekraftig næringsliv i harmoni med naturen.

 

Klima- og naturkrisen er en av vår tids største utfordringer. Mange bedrifter ønsker å drive mer bærekraftig, og trenger gode løsninger som kan komplementere interne tiltak. Fossagrim har utarbeidet en vitenskapelig metode som både hjelper klimaet, og den fantastiske naturen vår. 

Vi ønsker å hjelpe næringslivet med naturpositiv klimakompensering. Bedrifter kan benytte dette på prosjektnivå for å kompensere sine residuelle klimautslipp eller naturinngrep, eller på selskapsnivå i miljøregnskapet sitt, sier daglig leder Håvard Åsli. 

Konkret og lokal løsning

Skogen i Norge er svært verdifull - riktig skog kan fungere som en fantastisk evighetsmaskin som fortsetter å fange og lagre CO2 lenge etter den er hogstmoden. Samtidig er eldre skog bedre for biomangfoldet, så det å bevare mer moden skog gir en umiddelbar effekt på både klima og miljø, forklarer Åsli. 
 

- Alle våre prosjektskoger er opprinnelig planlagt for hogst, slik at vi oppfyller krav om addisjonalitet. Dersom vi bruker skog som ellers ville stått urørt så hadde vi ikke utgjort en forskjell, forklarer han og bekrefter at det er mer enn nok skog å ta av.

Befaring i prosjektskog

Vitenskapelige metoder

Vi ønsker å tilby skogbevaring som et trygt og sikkert kvalitetstiltak for våre kunder, sier Åsli, og understreker at Fossagrim bruker anerkjente modeller og vitenskapelige baserte metoder for å sikre dette. Vår metodikk valideres av et Science Advisory Board som består av uavhengige og ledende forskere innenfor sine felt.

Vil du høre mer om hvordan skogbevaring kan benyttes som naturpositiv klimakompensering i din bedrifts tiltaksmiks? 

bottom of page